Skötselråd för träningskläder så de håller längre

Att vara ekonomisk innebär så mycket mer än att bara undvika att köpa onödiga saker. Det innebär även att du gör smarta inköp och investerar i kläder som är gjorda av bra kvalitet. Detta gör att kläderna kan tvättas om och om igen, utan att de förlorar sin passform eller materialet blir strävt. Men utöver detta måste du även sköta om dina kläder på rätt sätt och använda rengöringsprodukter som är skonsamma mot tygets fibrer och ett tvättprogram som månar om dina kläder lite extra.

När det kommer till träningskläder är det ytterligare några saker som du bör ha i åtanke. När du svettas i plaggen kommer lukten att tränga sig ner längre i tygets fibrer och om kläderna inte tvättas på rätt sätt kan de börja lukta. Så vilka skötselråd gäller då egentligen när det kommer till träningskläder från till exempel houdini eller Gymshark?

Använd ett anpassat tvättprogram

För att kläderna du tränar i ska hålla passformen är det viktigt att du använder rätt tvättprogram. Högre temperaturer över 30 grader, bör till exempel undvikas då det kan skada funktionen i tyget. Dessutom bör du använde ungefär hälften så mycket tvättmedel som du normalt brukar.

Bra material som leder bort fukt

Materialet kommer att ha väldigt stor påverkan på hur länge träningskläderna håller och bevarar sin stretch och passform. Kika på plagg som är tillverkade av robusta material som leder bort fukt, då detta gör att de hålls fräscha längre. Ett något dyrare plagg kan i det långa loppet hjälpa dig att spara massor av pengar.