Klä dig mer professionellt

För att kunna ge ett gott intryck är valet av klädsel en mycket viktig del. Särskilt inom flera yrken har valet av klädsel mer betydelse än andra och kan också vara avgörande för om du får ett jobberbjudande eller inte. 

Frågan om hur man klär sig mer professionellt är också en smakfråga och du behöver inte klä dig i kontorskläder för att ge ett gott intryck. Vi ger dig några tips så att du kan gå till arbetsintervjun eller teambuilding konferens med mer självförtroende.

Neutrala färger är en vinnare

För många innebär professionell klädsel att man fokuserar på neutrala färger eller nyanser som inte sticker ut för mycket. Om du vill uppgradera din garderob att bli mer professionell är det alltid bra att fokusera på neutrala basplagg och investera i kläder som du kan kombinera på flera olika sätt.

Ett par snygga kontorsbyxor är till exempel ett mycket bra basplagg som du kan klä upp med en snygg skjorta eller istället kombinera med en kavaj om du vill ge ett ännu mer professionellt intryck. Men det bästa valet för dig beror också lite på vart du jobbar.

Professionellt men också ledigt

För att du ska kunna ge ett bra intryck är det dock också viktigt att du väljer att ha på dig någonting som du trivs med. Du kan klä dig professionellt och ändå ha på dig någonting ledigt om du bara kombinerar plaggen på rätt sätt. Ett par snygga jeans och skjorta fungerar också bra och är ett passande val för de flesta yrken.