Hur man får plats med alla kläder i hemmet

De flesta hem har samma problem, förvaring för kläder. Inred med massa fällbara bord för att enkelt kunna lägga ifrån högar med kläder till sortering. Förutom det gäller det att försöka hitta utrymmen i hemmet som är så kallade dödutrymme. Dödutrymme innebär utrymmen som finns men inte nyttjas. Ett exempel kan vara att man i hemmet har en trappa till övervåningen, istället för att varje trappsteg är tomt går det att göra lådor i varje trappsteg. Där går det att förvara skor och liknande.

Garderober kan vara ett alternativ till förvaring, men försök också att tänka lite utanför boxen. Byrå kan vara ett annat alternativ då det går och använda möbeln till att också ha saker som en lampa ovanpå. På så sätt får man flera användningsområden för en och samma sak, vilket kan göra att det känns lite lättare och hitta bra och smart förvaring.

I övrigt finns det massor med utrymmen i hemmet som inte nyttjas fullt ut. En vanlig säng står ofta på ben en bit ovanför marken, under sängen finns då ett utrymme som absolut inte används på något sätt. Det finns flera typer av lådor som är anpassade för att fungera under sängen då de har hjul och är utdragbara. I lådorna går det att förvara kläder, eller vad man kan tänkas önska sig och förvara där. En sådan lösning kan vara riktigt smart och smidig i ett barn- eller tonårsrum. De kan då själv ansvara för sina kläder och familjen slipper dela garderober och trånga utrymmen.