Bästa lekkläder för de små

För de minsta hemma är det lite extra viktigt att du har några saker i åtanke när du köper nya kläder. De ska inte bara vara sköna, bekväma och snygga. Kläderna ska också inte begränsa ditt barn under leken och vara tillverkade av material som är enkla att underhålla och tvätta.

Så för att ditt barn ska kunna leka med sitt lego technic eller springa omkring på gräsmattan hemma, utan att du ska vara rädd för att kläderna blir smutsiga är detta några saker som du alltid måste ha i åtanke. Att investera i särskilda lekkläder är också en smart lösning, där ditt barn inte behöver bekymra sig för att de ska fläckas med lera eller skavas sönder i kanterna. Så här väljer du de bästa lekkläderna för dina små barn!

Köp saker second hand

Ja saker som du har fyndat på loppis kan vara lika funktionella som de är fina att använda. Myten om att second hand kläder bara är för de som har det lite sämre ställt är någonting som vi absolut måste vänja oss av vid. Second hand är istället ett utmärkt sätt att ta tillvara på det som redan finns och för att ditt barn ska kunna leka i kläder som du inte är rädd om. En annan fördel är också att du kan spara pengar, som du istället kan lägga på utflykter med familjen, god och hälsosam mat eller kanske till och med en ny leksak.

Välj slitstarka material

Ditt barn kommer inte själv att veta hur mycket kläderna tål. Så för att du ska kunna investera i hållbara kläder bör du ha dess material i åtanke.

Hur väl håller kläderna passformen när de tvättas och hur enkelt är materialet att rengöra? Särskilt kläder för utomhusbruk bör vara genomtänkta och också lite extra slitstarka.